DELFT
tel. 015-2120166

Opstelling:

Tom, Edo, Thomas, Jimmy. (Roan), Tosh, Stijn (Mike), Nadiem (Rutger), Rick, Robbin (Robert ) Sjoerd (Sam), Levi

DHC HAALT ALLES UIT DE KAST VOOR VERVANGENDE PERIODE EN SCOORT IN 100ste MINUUT BLESSURE TIJD WINNENDE TREFFER

Op een vervallen sportcomplex aan de Brasserskade in Delft moest vandaag DSVP de een na laatste wedstrijd van deze competitie spelen. Na de reeks nederlagen van afgelopen weken (DHL/Concordia/Oliveo) was de kans op de 3de plaats en een mogelijke vervangende periode verkeken. DHC dat theoretisch nog kans kon maken op de 3de plek (als Concordia alles verliest en DHC wint ) had alles uit de kast gehaald om van DSVP te winnen. Hun eerste elftal dat in de 2de klasse uit komt was vrij deze dag en het verbaasde dan ook niemand dat er een aantal spelers vanuit hun eerste selectie in het veld stonden bij deze wedstrijd.

Helaas voor ons ook geen KNVB-scheidsrechter die eventueel de kaarten had kunnen controleren en de scheidsrechter van DHC besloot niet het protocol te volgen aan de hand van de spelersnamen.

Dan sta je op het veld en begin je met de warming up en dan komen de eerste problemen al. Een zeer ontstemde trainer en leider die vond dat wij aan de verkeerde kant van het veld onze warming up deden. Op de vraag van onze leider en trainer of dit hadden moeten ruiken werd hij nog agressiever. Nergens stond op een dug-out DHC dus dit hadden wij niet kunnen zien. Rustig verkast naar de andere kant, maar de toon was al gezet.

De wedstrijd begon met een een zeer aanvallend DHC en het was voor ons middenveld en verdediging alle hens aan dek. In de 27ste minuut een aanval van DHC over rechts. Jimmy die de lastige taak had de nummer 7 van DHC af te stoppen werd naar de grond getrokken door deze speler en kon een mee opkomende verdediger doorlopen en de 1-0 aan liet tekenen. Ja protesten werken dan niet en gelukkig hielden we ons ons hoofd koel. DSVP kwam steeds meer in de wedstrijd en wat we afgelopen weken niet hadden gezien was er nu ook echt volop strijd met een uitblinkende TOSH en RICK, fel op de bal, spelers geen ruimte geven en daar had DHC moeite mee. De rust werd dan ook bereikt met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft werden Stijn (blessure ) en Nadien gewisseld voor Rutger en Mike. Rutger ging centraal met Edo spelen en Mike werd naast Levi in de spits gezet. Dat gaf voorin meer stootkracht en dat werd ook al snel duidelijk. In de 56ste minuut een aanval van DSVP die op weergaloze wijze door Mike werd afgerond 1-1. Het duurde echter niet lang want een fout op het middenveld werd genadeloos afgestraft door DHC. Knullig balverlies op links en uit de voorzet daaruit kon een inlopende DHC’er de 2-1 aantekenen. Toch lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan. Levi die steeds meer op dreef kwam maakte het de verdediging van DHC erg lastig met zijn dribbels. In de 77ste minuut een onderschepping op links door Jimmy die de Levi in de diepte aanspeelde. Uit zijn voorzet zag Rick kans bij de 2de paal de gelijkmaker in de koppen. 2-2

Kort daarna een vervelend incident met Mike. Hij wist op rechts door te breken en de verdedigers van DHC hadden alle moeite hem af te stoppen. Op het moment dat hij zijn voorzet wil geven werd hij weggeduwd en kwam hij hard tegen de reclameborden aan. Grote schrik bij iedereen, want de gil van Mike ging door merg en been Gelukkig was het grotendeels de schrik en gelukkig voor hem en ons kon hij de wedstrijd voortzetten. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde toe met een 2-2 stand.

De trainer van DHC probeerde zijn spelers naar voren te sturen om zo alsnog de overwinning binnen te halen. De scheidsrechter die best een redelijke wedstrijd had gefloten met soms een iets te groen/zwarte bril op liet de wedstrijd maar doorgaan en doorgaan. Natuurlijk was er een paar minuten oponthoud geweest met Mike, maar meer als 5 minuten had dit niet geduurd.  In de 100ste minuut aanval over links van DHC. Na een overtreding van de linkerspits van DHC op onze rechtsback besloot de scheidsrechter niet te fluiten. Hij duwde met twee handen onze speler weg en uit zijn voorzet werd de 3-2 gescoord. Protesten wisten we leverden niets op.

Dat de emotie bij sommige DHC-ers erg hoog zat bleek wel direct. Een van de spelers van DHC kwam na deze 3-2 vloekend en tierend naar onze dug-out en zijn scheldwoorden bedreigingen logen er niet om. Hij moest dan ook gekalmeerd worden door de grensrechter en hem wegtrekken bij onze dug-out. Waarom zulk agressief gedrag? Direct na de 3-2 floot de scheidsrechter af en was DHC heel erg blij met deze overwinning.

Jammer dan een leuke en spannende wedstrijd op deze wijze moet eindigen.

Dan op 11 mei de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Full Speed 2. Mannen jammer dat het de laatste wedstrijden een stuk minder ging. Er zijn denk genoeg redenen te vinden waarom het even niet lukte.